навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Осем години затвор за руска опозиционна активистка

Източник: Mediapool.bg 28.08.2012 0 - A +

Съд в Русия осъди на осем години затвор опозиционната активистка Таисия Осипова по обвинение в притежание на наркотици, след като прокурорът поиска два пъти по-малка присъда, предаде АП, като се позова на съпруга й.

Активистката на партията "Другата Русия" Осипова и нейните поддръжници твърдят, че полицаи са подхвърлили намерените в дома й през 2010 г. четири грама хероин. Те сторили това като наказание за отказа й да свидетелства срещу своя съпруг Сергей Фомченков, също активист на "Другата Русия".

Лидерът на партията Едуард Лимонов каза пред агенция Интерфакс, че присъдата на смоленския областен съд е "не само политическа, но и ужасяващо отмъщение". Сергей Удалцов - също опозиционен лидер - описа в "Туитър" присъдата срещу Осипова като "триумф на беззаконието и цинизма".

Таисия Осипова е в затвора откак бе арестувана през 2010 г. През декември м.г.. тя бе осъдена на 10 години затвор. В началото на тази година по-горна съдебна инстанция разпореди преразглеждане на нейното дело, а премиерът Дмитрий Медведев каза в интервю, че присъдата срещу жената, която има малолетни деца, е прекалено сурова, припомня АП. Агенцията подчертава, че на приключилото днес ново дело прокуратурата е поискала четири години, но съдът е постановил осем години затвор за Осипова.

Михаил Федотов, който оглавява съвета за права на човека към федералното президентство, каза днес в интервю за Интерфакс, че осъждането на 28-годишната Таисия Осипова е "съдебна грешка".

за 52%  против 48%  121 гласували


rss
Обучение
КУРСОВЕ ПО ЮРИДИЧЕСКИ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК И ILEC
Конкурс19.04.2015
Конкурс за нотариуси
Виж всички

rss
Посети форумаrss

Някаква млада двойка - годеници, тъкмо пътували с колата към църквата да се женят, и се случила страшна катастрофа, която ги убила на място.
Възнесли се веднага на небето, и понеже били праведни, попаднали пред вратата на рая.
- Заповядайте вътре, чеда мои! - казал им Свети Петър.
- Ама Свети Петре, ние много се обичаме и искаме да те питаме нещо. Ние много искаме да се оженим, та питаме дали в рая хората могат да се женят. Ако не може - не щем да влизаме.
- Чакайте тук, отивам да проверя. - казал Петър и изчезнал.
Седят двамата пред вратите на рая и си мислят:
"Добре де, това е рай все пак - ще стоим тук вечно. Ами ако се оженим, а след хиляда години се окаже, че не си допадаме напълно?"
Чакали, мислили си такива неща, пак чакали, пак мислили...
Свети Петър се върнал чак след три месеца:
- Радвайте се, чеда мои! Можете да се ожените!
- Ама Свети Петре, ние искаме и друго да попитаме... А може ли да се разведем после?
- Аман от вас! - викнал гневно Свети Петър. - Влизайте веднага без повече въпроси! Аз три месеца губя заради тях да намеря свещеник в рая да ги венчае, а те сега имат нахалството да ме пратят да търся адвокат!

Виж всички
Архив

Абонирайте се за нашия безплатен
информационен e-mail бюлетин

Отписване