навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Осем години затвор за руска опозиционна активистка

Източник: Mediapool.bg 28.08.2012 0 - A +

Съд в Русия осъди на осем години затвор опозиционната активистка Таисия Осипова по обвинение в притежание на наркотици, след като прокурорът поиска два пъти по-малка присъда, предаде АП, като се позова на съпруга й.

Активистката на партията "Другата Русия" Осипова и нейните поддръжници твърдят, че полицаи са подхвърлили намерените в дома й през 2010 г. четири грама хероин. Те сторили това като наказание за отказа й да свидетелства срещу своя съпруг Сергей Фомченков, също активист на "Другата Русия".

Лидерът на партията Едуард Лимонов каза пред агенция Интерфакс, че присъдата на смоленския областен съд е "не само политическа, но и ужасяващо отмъщение". Сергей Удалцов - също опозиционен лидер - описа в "Туитър" присъдата срещу Осипова като "триумф на беззаконието и цинизма".

Таисия Осипова е в затвора откак бе арестувана през 2010 г. През декември м.г.. тя бе осъдена на 10 години затвор. В началото на тази година по-горна съдебна инстанция разпореди преразглеждане на нейното дело, а премиерът Дмитрий Медведев каза в интервю, че присъдата срещу жената, която има малолетни деца, е прекалено сурова, припомня АП. Агенцията подчертава, че на приключилото днес ново дело прокуратурата е поискала четири години, но съдът е постановил осем години затвор за Осипова.

Михаил Федотов, който оглавява съвета за права на човека към федералното президентство, каза днес в интервю за Интерфакс, че осъждането на 28-годишната Таисия Осипова е "съдебна грешка".

за 52%  против 48%  118 гласували


rss
Семинар29.10.2014
ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА КАДАСТЪРА И ИМОТНИЯ РЕГИСТЪР. АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА УСТРОЙСТВОТО НА ТЕРИТОРИЯТА. ПРАКТИКА НА ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, 29-31.10.2014
Виж всички

rss
Посети форумаrss

Известен адвокат имал навика да започва своята пледоария в съда с фразата: "Господа, а можеше да бъде и по-лошо!" и каквото и дело да му попаднело, той никога не пропускал своята любима фраза. Веднъж адвокатът се заел да защитава човек, изнасилил собствената си дъщеря. Залата била препълнена. Всички очаквали как ще започне адвоката защитната си реч. Нима със своята любима фраза? Невероятно. Но станал адвокатът и хладнокръвно казал:
- Господа, а можеше да бъде и по-лошо...
Съдията не издържал и извикал:
- Но какво по- лошо може да се случи от тази гадост?!!!
- Ваша светлост, - попитал адвоката, - а ако беше изнасилил Вашата дъщеря?!

Виж всички
Архив

Абонирайте се за нашия безплатен
информационен e-mail бюлетин

Отписване