навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Електронно табло и софтуер за незрящи монтираха в Окръжен съд Велико Търново

Източник: DarikNews.bg 22.06.2012 0 - A +

Електронно информационно табло за нуждите на страните по делата е монтирано на етажа на  Окръжен съд Велико Търново. Таблото и софтуера за неговото управление са дарение от Сдружение „Програма за развитие на съдебната система" на стойност 4490 лв. На мониторът, в графична таблица, се подават данни за делата, които се гледат във всички зали на съда в рамките на деня. Информацията включва номер на зала, съдебен  състав, номер на дело, час на започване на съдебното заседание...

  Дарението е по изпълнението на договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ с фондация „Америка за България" по проекта „Усъвършенстване на работните процеси в съда", изпълняван от Програма за развитие на съдебната система.

 Окръжен съд Велико Търново участва в продължението на програмата „Съдилища-модели и съдилища-партньори" чрез проекта „Усъвършенстване на работните процеси в съда", чиято цел е да допринесе за признаване постиженията на българската съдебна система в отговор на високите изисквания, които поставят европейските партньори.

По програмата Окръжен съд Велико Търново получи и софтуерен продукт за синтез на реч Speechlab 2.0.  Софтуерът за незрящи е инсталиран и работи от началото на тази година. В стаята за четене на делата на Окръжен съд е оборудвано с техника работно  място и е обучен служител, който да подпомага обслужването му. На него хората със специални потребности могат да получат информация за делата, които водят и да се запознаят със съдържанието на протоколи и решения, като софтуера трансформира текст във звук.

за 50%  против 50%  111 гласували


rss
Обучение
КУРСОВЕ ПО ЮРИДИЧЕСКИ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК И ILEC
Конкурс19.04.2015
Конкурс за нотариуси
Виж всички

rss
Посети форумаrss

Защо блондинките се усмихват по време на буря?
Защото мислят, че ги снимат.

Виж всички
Архив

Абонирайте се за нашия безплатен
информационен e-mail бюлетин

Отписване