навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Електронно табло и софтуер за незрящи монтираха в Окръжен съд Велико Търново

Източник: DarikNews.bg 22.06.2012 0 - A +

Електронно информационно табло за нуждите на страните по делата е монтирано на етажа на  Окръжен съд Велико Търново. Таблото и софтуера за неговото управление са дарение от Сдружение „Програма за развитие на съдебната система" на стойност 4490 лв. На мониторът, в графична таблица, се подават данни за делата, които се гледат във всички зали на съда в рамките на деня. Информацията включва номер на зала, съдебен  състав, номер на дело, час на започване на съдебното заседание...

  Дарението е по изпълнението на договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ с фондация „Америка за България" по проекта „Усъвършенстване на работните процеси в съда", изпълняван от Програма за развитие на съдебната система.

 Окръжен съд Велико Търново участва в продължението на програмата „Съдилища-модели и съдилища-партньори" чрез проекта „Усъвършенстване на работните процеси в съда", чиято цел е да допринесе за признаване постиженията на българската съдебна система в отговор на високите изисквания, които поставят европейските партньори.

По програмата Окръжен съд Велико Търново получи и софтуерен продукт за синтез на реч Speechlab 2.0.  Софтуерът за незрящи е инсталиран и работи от началото на тази година. В стаята за четене на делата на Окръжен съд е оборудвано с техника работно  място и е обучен служител, който да подпомага обслужването му. На него хората със специални потребности могат да получат информация за делата, които водят и да се запознаят със съдържанието на протоколи и решения, като софтуера трансформира текст във звук.

за 50%  против 50%  100 гласували


rss
Конкурс10.10.2014
Награда за студенти юристи
Виж всички

rss
Посети форумаrss

Млад и начинаещ адвокат отворил кантора, но дълго време при него не идвал нито един клиент....Най- после, обаче, секретарката му се обадила, че един господин пита за него. Адвокатът поръчал на секретарката си да пусне господина в кабинета му след пет минути. След като изминали петте минути, докато господина влизал в кабинета му, адвокатът вдигнал телефона и се престорил, че води делови разговор с клиент:
-Г-н генерал не мога да поема Вашето дело за по-малко от 5 000 долара, защото в сходни случай вземам около 8000, но за човек като Вас мога да направя съответната отстъпка
След като затворил телефона адвоката се обърнал към влезлия господин и го попитал:
-По какъв въпрос сте дошли?
-Аз съм от местната телекомуникационна компания, получихме сигнал, че телефона ви е развален- казал новодошлия.

Виж всички
Архив

Абонирайте се за нашия безплатен
информационен e-mail бюлетин

Отписване