навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Оставиха британския педофил за постоянно в ареста

Източник: DarikNews.bg 02.05.2012 0 - A +

Постоянна мярка задържане под стража наложи Районен съд В. Търново на 63- годишния англичанин Пол Ренас. Той бе е задържан в събота в старата столица за блудство с две деца - братчета на 11 и 12 години. Британският гражданин бе заловен в дома си с едното от момченцата, които са от ромски произход. Децата са били предоставяни от техните родители на чужденеца срещу заплащане.

Блудствените действия са извършвани периодично от една година в апартамента на мъжа в Асенова махала, със знанието на родителите на двете момченца. Семейството от ромски произход живее в павликенското село Стамболово. Родителите са безработни и социално слаби, имат още едно дете- 6-годишно момиченце, за което няма данни да е участвало в сексуалното престъпление.

Англичанинът е взимал момченцата от селото, които оставали в дома му през почивни и празнични дни. В замяна мъжът давал пари на семейството, плащал сметките, купувал им храна и подаръци.

Съдия Страхилов е преценил, че Пол Ренас, който е със статут на постоянно пребиваващ в България, може да се укрие или да извърши друго престъпление. Още повече, че по данни на полицията англичанинът е осъждан за подобно престъпление в страната си, където има 5-годишна ефективна присъда за сексуално нападение над дете, от която е излежал три години.

Служебният защитник на британеца адвокат Станчо Лазаров заяви, че подопечният му е признал обвинението, но случаят не е толкова брутален, не е имало насилие и никакви заплахи. По думите на Лазаров обвинението е, че е използвана зависимост и децата си били под негов надзор. Адв. Лазаров съобщи също, че задържаният има много заболявания, като диабет в напреднала форма, високо кръвно налягане и т.н.

Мярката може да бъде обжалване в тридневен срок пред Великотърновски окръжен съд.

за 51%  против 49%  121 гласували


rss
Посети форумаrss

Голям шеф решил, да провери, колко са умни подчинените му.
Отива при секретарката:
- Колко е две по две?
- Искате ли подробен рапорт или така?
- Давай така!
- Четири!
Отива при компютърния специалист:
- Колко е две по две?
Оня пуснал Excel и след пет минути кзва:
- Получава се 4.00 E+0, но не съм сигурен, ще трябва да питам програмиста, той ще помогне!
Отива при счетоводителя:
- 2х2?
- А, да, сега ще го проверим. Значи според мен е някъде между 3.196... и... да кажем... 5.659. Но по-точен отговор мога да дам след две седмици!
Отива при мениджъра по продажбите:
- 2х2?
- А, колко трябва да бъде?
- Ами аз теб питам!
- Ммм... значи няма да кажете вашата цена!? Добре, да кажем, че е шест! Не, не, почакайте! Вие добре знаете пазара! Мога да ви го дам за 5.25, като на приятел!
Отива при юрист-консулта:
- Колко е две по две?
- Трябва ли да отговоря?
- Да!
- Ами в началото ще кажа 4, но с добра защита може да се получи и 3!

Виж всички