навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Оставиха британския педофил за постоянно в ареста

Източник: DarikNews.bg 02.05.2012 0 - A +

Постоянна мярка задържане под стража наложи Районен съд В. Търново на 63- годишния англичанин Пол Ренас. Той бе е задържан в събота в старата столица за блудство с две деца - братчета на 11 и 12 години. Британският гражданин бе заловен в дома си с едното от момченцата, които са от ромски произход. Децата са били предоставяни от техните родители на чужденеца срещу заплащане.

Блудствените действия са извършвани периодично от една година в апартамента на мъжа в Асенова махала, със знанието на родителите на двете момченца. Семейството от ромски произход живее в павликенското село Стамболово. Родителите са безработни и социално слаби, имат още едно дете- 6-годишно момиченце, за което няма данни да е участвало в сексуалното престъпление.

Англичанинът е взимал момченцата от селото, които оставали в дома му през почивни и празнични дни. В замяна мъжът давал пари на семейството, плащал сметките, купувал им храна и подаръци.

Съдия Страхилов е преценил, че Пол Ренас, който е със статут на постоянно пребиваващ в България, може да се укрие или да извърши друго престъпление. Още повече, че по данни на полицията англичанинът е осъждан за подобно престъпление в страната си, където има 5-годишна ефективна присъда за сексуално нападение над дете, от която е излежал три години.

Служебният защитник на британеца адвокат Станчо Лазаров заяви, че подопечният му е признал обвинението, но случаят не е толкова брутален, не е имало насилие и никакви заплахи. По думите на Лазаров обвинението е, че е използвана зависимост и децата си били под негов надзор. Адв. Лазаров съобщи също, че задържаният има много заболявания, като диабет в напреднала форма, високо кръвно налягане и т.н.

Мярката може да бъде обжалване в тридневен срок пред Великотърновски окръжен съд.

за 48%  против 52%  91 гласували


rss
Семинар29.10.2014
ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА КАДАСТЪРА И ИМОТНИЯ РЕГИСТЪР. АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА УСТРОЙСТВОТО НА ТЕРИТОРИЯТА. ПРАКТИКА НА ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, 29-31.10.2014
Виж всички

rss
Посети форумаrss

Рая, двама влюбени решават да сключат брак. Отиват при Свети Петър и той поема ангажимент да намери свещеник, който да осъществи тайнството на брака. Младите чакали седмица, две, три ...Междувременно започнали да се питат дали ще могат да се разведат, когато си омръзнат...На четвъртата седмица Свети Петър дошъл със свещеника.
Когато го попитали дали ще могат да се разведат, Свети Петър възмутено ги нахокал: "Трябваше ми цял месец да ви намеря свещенник, а знаете ли колко време ще ми трябва за да ви намеря адвокат в Рая!"

Виж всички
Архив

Абонирайте се за нашия безплатен
информационен e-mail бюлетин

Отписване