навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Общински съветник иска областният управител да спре Наредбата за паркиране във В. Търново

Източник: DarikNews.bg 18.04.2012 0 - A +

Областният управител да върне за ново разглеждане приетата Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране във Велико Търново, иска общинският съветник от "Нашият град" Румен Димитров. Вчера той е входирал официално сигнала си до доц. Пенчо Пенчев. Според заместник- председателя на Общинския съвет колегите му са приели Наредбата, въпреки че са изразили позиция, че е несъвършена.  На 10 април Местният парламент гласува документа на извънредна сесия, след двучасови разгорещени дебати, с 19 гласа „за", 8 „против" и 1 „въздържал се". Румен Димитров счита, че Наредбата е незаконосъобразна и нецелесъобразна.

Румен Димитров добави, че областният управител има седемдневен срок, в който да се произнесе относно законността на приетото от Общинския съвет решение. Ако той не го върне всеки данъкоплатец от В. Търново има право да го атакува в 14- дневен срок в Административен съд.

486 паркоместа в 13 зони за платено паркиране в града се обособяват съгласно приложението на Наредбата. В делничните дни те ще работят през зимния период от 9,00 до 17,00 ч., а през летния от 8,00 до 18,30 ч. Местата за престой и паркиране ще бъдат безплатни през почивните дни, на официални празници и на 22 март - празника на Велико Търново.

за 49%  против 51%  101 гласували


rss
Конкурс19.04.2015
Конкурс за нотариуси
Виж всички

rss
Посети форумаrss

Съобщение по новините:
"Неизвестни терористи са превзели зала, в която се провежда конференция на адвокати. Похитителите са заплашили, че ако не получат голям откуп ще започнат да освобождават по един адвокат всеки половин час."

Виж всички
Архив

Абонирайте се за нашия безплатен
информационен e-mail бюлетин

Отписване